lørdag den 28. august 2010

Den Røde Pimpernel (filmen)

Filmen "Den Røde Pimpernel" foregår i Paris i 1792, hvor Rædselsregimet er brudt ud. I starten af filmen ser man adelsfolk blive hentet fra Temple fængslet og bragt til guillotinen. Den Røde Pimpernel er en engelsk adelsmand, som forsøger at redde de franske adelsfolk, der står over for henrettelse. Han hjælper dem med at flygte til England. Ingen må naturligvis kende til Den Røde Pimpernels sande identitet. Derfor klæder han sig ud. Når han ikke er i forklædning, er han Sir Percy Blakeney, en utålelig og arrogant aristokrat, der taler meget dårligt fransk.

En rød pimpernel er en lille markblomst, og blomsten er Den Røde Pimpernels underskrift på de breve, han sender. Den Røde Pimpernel har et antal hjælpere og ingen af dem, kan afsløre sig selv.

Percy Blakeney møder Armand St. Just, da han er ved at få bank af to mænd. Armand har lagt an på den franske aristokrat St. Cyrs datter, hvorfor faren vil give ham en lærestreg. Percy får stoppet de to mænd.

Armands søster, Marguerite St. Just, kommer og ser til sin bror, hvor hun sværger, at hun vil tage hævn på St. Cyr. Percy Blakeney (Den Røde Pimpernel) forelsker sig straks i denne smukke franske skuespillerinde. Han inviteres til en fest, som hun og broren holder.

Til festen kommer også Paul Chauvelin, Marguerites kæreste og ansat i Sikkerhedskomiteen under Robespierre. Chauvelin er tilhænger af revolutionen, som mange af de tilstedeværende gæster også er, og han er samtidig ansvarlig for de mange henrettelser. Han ansætter Marguerites bror, Armand, som sin assistent. Som gæst er også en østigsk aristokrat, Baron de Batz. Han modtager en seddel fra St. Cyr, som omhandler den lille kronprins. Han forsøger at brænde det, men det falder ud af kaminen, og Marguerite samler det op og gemmer det. Da Percy Blakeney ankommer til festen gør han nar af Chauvelin og hans tøj og siger, at de hellere burde henrette de franske skræddere end den franske adel.

Percy Blakeney og Marguerite St. Just gifter sig, selvom de ikke har kendt hinanden længe og ikke ved meget om hinanden. Marguerite siger til Percy, at det er som om, han spiller skuespil, men han lover hende, at hun nok skal få det hele at se en dag.

Chauvelin bliver jaloux, da Marguerite begynder at se Percy Blakeney i stedet for ham, da han havde forestillet sig, at de to skulle gifte sig. En dag læser han de breve, hun har fået af Percy samt det brev, som hun fandt til hendes fest. Chauvelin vil have, at hun angiver St. Cyr, som hun også har svoret hævn over, men hun vil ikke have, at han ender i guillotinen. Chauvelin arresterer ham dog alligevel og skriver på anklagen, at det er hende, der har ønsket det. Percy hører om dette og bliver skuffet og ønsker ikke at stole på hende. Han holder derfor sin sande identitet skjult for hende. Marguerite er ulykkelig og ender med at acceptere Chauvelins tilbud om hjælpe ham med at finde Den Røde Pimpernel. Hun ved ikke, at det er hendes egen mand, der er Den Røde Pimpernel, før det er for sent.

Se om Den Røde Pimpernel redder sig selv, Marguerite og den franske kronprins ved at se filmen på youtube. Klik på linket nedenfor og se første del af filmen. Der er dog desværre ikke undertekster.

Se filmen her

2 kommentarer: