torsdag den 13. januar 2011

Karen Blixen

Karen Blixen er, som vi har fortalt i klassen, en verdenskendt person, og hendes noveller og romaner er kendt over hele verden. To af hendes historier er filmatiseret, og begge film, Babettes gæstebud og Mit Afrika, har vundet en oscar.

Mit afrika er en historie fra hendes eget liv. Karen Blixen flyttede til Kenya og giftede sig med sin halvfætter, Bror von Blixen Finecke. Parret blev dog skilt 11 år senere. 

Denys Finch Hatton

I Afrika forelskede Karen Blixen sig i  Denys Finch Hatton, der var en engelsk storvildtsjæger. De to havde en lang kærlighedsaffære, indtil Denys døde i en flyulykke i 1931. Karen Blixen rejste herefter hjem til Danmark, hvor hun flyttede ind til sin mor på Rungstedlund, som hun arvede efter sin mor i 1939.

Nedenstående link er en video fra Rungstedlund. Videoen er en engelsk video for turister, men måske du godt kan forstå lidt af den alligevel. Til sidst i videon nævnes, at Karen Blixen i slutningen af hendes liv blev spurgt om, hvad der er det mest vigtige, hun har lært i livet. Til dette svarer hun:

"Tre ting: Du skal have mod til at leve, du skal være i stand til at elske, og du skal have humor."


Rungstedlund

Karen Blixen er desuden kendt fot at have sagt følgende:
"Gud skabte manden før kvinden. Det er ligesom når jeg skriver - først laver jeg en kladde."

Se flere billeder af Karen Blixen gennem dette link (video): Video med billeder

Læs mere om Karen Blixen her: http://da.wikipedia.org/wiki/Karen_Blixen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar