søndag den 23. januar 2011

Menu.

Babettes Menü:
Ægte Skildpaddsesuppe med urter og Madeira.
Blinis demidoff med chreme fraiche og russisk Sevruga kaviar.
& Champagne.
Vagtler Cailles En Sarcophage med salat / Bourgogne.
Oste fra franske egne bl.a. Auvergne.
Baba au Rhum kage med frugter og rom.
Eksotiske frugter og friskmalet kaffe.

En middag for 12 på café Anglais i Paris kostede 10.000 F.
Babette aflevede en indfkøbsliste til en sømand i Frederikshavn.
Hvordan mon babettes indkøbsliste så ud ?

Babette skulle bl.a. bruge alle disse madvarer:

Æg, smør, en stor levende skildpadde, hvidløg, nellike, basilikum, merian, timean, koriander, peber, Madeira vin.
Ægte russisk kaviar, creme fraiche, hvedemel, mælk.
Champagne. Rødvin Bourgogne. Sherry.
Levende fugle (vagtler), trøfler, fransk foie-gras, sorte oliven, grønne oliven.
Citroner. Smørdej. Olivenolie. Salt og peber.
5 forskellige Franske oste fra forskellige egne. Avokado. Vindruer. Ananas. Dadel. Banan. Fersken. Granatæbler. Mango. Kiwi. Icablommer. Friske figener.
Eksotiske frugter og appelsiner m.m.
Kaffe. Rom.

1) Hvilke af disse madvarer skulle Babette skaffe fra Frankrig ?

2) Hvilke af disse varer kunne købmanden i byen mon skaffe til hende ?

3) Hvilke andre ting tror du hun købte / skaffede også ?



1 kommentar:

  1. Babettes Menü:
    Ægte Skildpaddsesuppe med urter og Madeira.
    Blinis demidoff med chreme fraiche og russisk Sevruga kaviar.
    & Champagne.
    Vagtler Cailles En Sarcophage med salat / Bourgogne.
    Oste fra franske egne bl.a. Auvergne.
    Baba au Rhum kage med frugter og rom.
    Eksotiske frugter og friskmalet kaffe.
    En middag for 12 på café Anglais i Paris kostede 10.000 F.
    Babette aflevede en indfkøbsliste til en sømand i Frederikshavn.
    Hvordan mon babettes indkøbsliste så ud ?

    Babette skulle bl.a. bruge alle disse madvarer:

    Æg, smør, en stor levende skildpadde, hvidløg, nellike, basilikum, merian, timean, koriander, peber, Madeira vin.
    Ægte russisk kaviar, creme fraiche, hvedemel, mælk.
    Champagne. Rødvin Bourgogne. Sherry.
    Levende fugle (vagtler), trøfler, fransk foie-gras, sorte oliven, grønne oliven.
    Citroner. Smørdej. Olivenolie. Salt og peber.
    5 forskellige Franske oste fra forskellige egne. Avokado. Vindruer. Ananas. Dadel. Banan. Fersken. Granatæbler. Mango. Kiwi. Icablommer. Friske figener.
    Eksotiske frugter og appelsiner m.m.
    Kaffe. Rom. kh stine 5.a

    SvarSlet